26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Охоронець житомирської в'язниці працював на півставки наркодилером. ФОТО

Охоронець житомирської в'язниці працював на півставки наркодилером. ФОТО

  • 14 серпня, 2019 15:12
Служба безпека України блокувала постачання наркотичних засобів та психотропних речовин до однієї з установ виконання покарань Житомира. Встановлено, що інспектор відділу режиму та охорони пенітенціарного закладу організував збут ув’язненим метадону та марихуани. 
 

«Зловмисник проносив заборонені «пакунки» на режимну територію під час чергування на об’єкті. Сума неправомірної вигоди, яку отримував посадовець від ув’язнених за «товар», становили від 200 до 700 гривень», - інформує пресцентр СБУ.


Правоохоронці затримали інспектора після чергової спроби пронести наркотики на територію установи. У зловмисника на території режимного об’єкту виявили так звану «злодійську касу» в іноземній та українській валюті в еквіваленті майже 100 000 гривень, бурштин великої фракції, банківські картки та інші речові докази протиправної діяльності. 

«У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших посадових осіб, ймовірно причетних до незаконних дій. Заходи з викриття зловмисника проводились спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області», - додають у Службі безпеки.

Організаторові схеми та іншим учасникам може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.









 
Поділитись

Новини по темі: