23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Фахівці перевірили якість води в Житомирі: результати невтішні

Фахівці перевірили якість води в Житомирі: результати невтішні

  • 5 серпня, 2019 11:47
У лабораторії Житомирського національного агроекологічного університету дослідили зразки води у Житомирі і виявили перевищення різних показників.

За інформацією прес-служби університету, було відібрано понад 100 зразків води.

У централізованій водопровідній воді, яку відбирали в Житомирі, виявили тотальні перевищення показників забарвленості та каламутності, в окремих зразках вміст заліза перевищував допустимі норми в 1,1- 4 рази, вміст аміаку перевищував допустимі норми в 1,2 рази, окислюваність перманганантна у всіх зразках перевищувала норми у 1,3-1,4 рази.
 

"У пробах, відібраних за адресами проспект Миру, 20 та вул. Покровська, 96, виявлено загальні коліформи, загальне мікробне число перевищувало допустимі норми у 89% відібраних проб, у пробі Водозабір "Відсічне"(річка) с. Дениші виявлено кишкову паличку", - додають у лабораторії.


Варто додати, що днями у річці Тетерів біля Житомира були відібрані проби води, які показали забруднення кишковою паличкою.

Дослідження якості води проводив Житомирський обласний лабораторний центр. Спеціалісти зауважують, що вода у Тетереві непридатна для купання і радять житомирянам для відпочинку вибирати інші водойми з чистою водою.
Поділитись

Новини по темі: