28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Неадекватний водій затиснув поліцейському руку склопідйомником і протягнув його по асфальту

Неадекватний водій затиснув поліцейському руку склопідйомником і протягнув його по асфальту

  • 31 липня, 2019 13:50
  • 1
30 липня на одній з вулиць  Житомира патрульні зупинили автомобіль «RENAULT». Його керманич відмовився надавати водійське посвідчення. Під час спілкування з поліцейськими чоловік раптово розпочав рух автомобіля, травмувавши при цьому одного з патрульних.

Як повідомили «Журналу Житомира» близько 23.30 по вул. Небесної Сотні в Житомирі поліцейські автопатруля помітили транспортний засіб, що рухався з ввімкненим аварійним світлом та маневрував по проїздній частині, не включаючи покажчики повороту.

Патрульні подали водієві сигнал про зупинку. Він став, але на запитання інспекторів відповідати відмовився, як і надати посвідчення на право керування транспортним засобом. При цьому у чоловіка були явні зовнішні ознаки сп’яніння.

У ході подальшого розвитку подій водій підняв склопідйомник своїх дверцят, затиснувши при цьому руку інспектора патрульної поліції, та різко розпочав рух авто. У результаті протяг патрульного за своїм автомобілем близько 35 м.

Інспектор отримав травми, попередньо, у вигляді забоїв, саден та розтягнення зв’язок. Йому було надано медичну допомогу без госпіталізації.

Водночас водій з місця пригоди втік. Тривають заходи для його затримання.

Нині, окрім адміністративної відповідальності, за порушення Правил дорожнього руху, йому загрожує ще й кримінальна, оскільки за вказаним фактом розпочато досудове рослідування.

Кваліфікація події – ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Vyacheslav Mischeryakov
31 липня, 2019 15:06:56

Цікаво і необхідно буде прочитати про кінцевий результат інциденту. <br /> Яка відповідальність водію, або чому він її уникнув.