29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирі збираються побудувати гіпермаркет «Епіцентр», але депутати не дають дозвіл

У Житомирі збираються побудувати гіпермаркет «Епіцентр», але депутати не дають дозвіл

  • 25 липня, 2019 10:52
Приватне акціонерне товариство «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», хотіло отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га за адресою: шосе Київське, 4/2.

Питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 24 липня. На земельній ділянці збираються побудувати торговий центр площею 18 тисяч квадратних метрів.

«Ми є тим інвестором, який дасть можливість місту не отримувати субвенцію, а заробляти гроші. Ми надаємо 350 робочих місць з «білою» зарплатою. Також ми сплачуємо податок на нерухомість – до 1 млн грн на рік та всі податки, які є у вашому місті. Три тижні тому ми викупили приміщення нафтобази, заплативши більш ніж 15,5 млн грн. Готовий об’єкт ми плануємо запустити в червні наступного року», - сказав заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр-К» Дмитро Байдюк.

Депутат Олександр Рибак звернув увагу на те, що проєкт відповідного рішення був оприлюднений на сайті міської ради 22 липня, і порушується закон про доступ до публічної інформації.

Представник інвестора зауважив, що під час позачергової сесії депутати вже голосували за проєкти, які були оприлюднені з порушенням терміну в 20 днів.

«Якщо ми зараз не отримаємо дозвіл на розроблення проєкту землеустрою, то втратимо 1,5 місяці. Будувати ми будемо не більше трьох місяців, а документи будемо збирати пів року», - сказав заступник гендиректора ТОВ, зауваживши, що Житомир – єдиний обласний центр, де досі немає гіпермаркету мережі «Епіцентр».

«За» проголосували лише 17 депутатів з 24 присутніх – рішення не прийняте.


Після цього депутати почали виймати картки і табло в сесійній залі показувало, що сесія неповноважна.

Радник мера, депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Черняхович запропонував зробити перерву в роботі сесії й продовжити засідання після обіду, коли приїде мер Сергій Сухомлин, який зранку був у Києві. Депутат Наталія Леонченко також запропонувала зробити перерву в роботі сесії й потім повідомити депутатів про час продовження засідання.

Втім, депутатам таки вдалося розглянути ще кілька питань за наявності в залі 24 народних обранців з 42.

Деякий час секретар міської ради Наталія Чиж не могла закрити засідання, бо сесія була неповноважною, але все ж о 12:20 позачергова сесія завершила свою роботу.

Нагадаємо, у 2013 році компанія «Епіцентр», яка належить родині колишнього нардепа від Партії регіонів Герезі, купила свого конкурента – мережу будівельних супермаркетів «Нова лінія».

Як повідомляв Житомир.info, у 2011 році ділянку в 5,4 га за адресою вул. Корольова, 38 планували передати для будівництва будівельного гіпермаркету «Епіцентр», але суд у вересні 2014 року повернув ділянку до природно-заповідного фонду.
Поділитись

Новини по темі: