20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У серпні ціна на газ для житомирян зменшиться ще на 5,5%

  • 23 липня, 2019 23:04

Кінцева ціна на газ для населення у серпні зменшиться щонайменше на 5,5% у порівнянні із липнем, та становитиме не більше 4 640 гривень без ПДВ за тисячу кубометрів. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Незважаючи на спротив монополіста, ми знайшли рішення і змусили Нафтогаз продавати населенню газ дешевше. Ціна на блакитне паливо для населення загалом за три місяці знизилася із 5 803 до 4 640 грн без ПДВ. Ціна на газ впала на 25%", - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, у липні "Нафтогаз" знизив ціну на газ для населення на 11,7% в порівнянні з червнем. Нова ціна була визначена на рівні 4 905,67 гривень за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ та транспортних витрат). У порівнянні з червнем вартість газу зменшилась на 648 грн, або на 11,7%.

"Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже третє поспіль зниження вартості газу Нафтогазом: у червні вартість газу була знижена на 436 грн, або на 7,3% порівняно з травнем 2019.

Що далі

Чи триватиме падіння цін на газ для населення, наразі говорити складно. Проте чинна модель ціноутворення стала першим кроком у пошуку балансу між мінливими ринковими факторами та державним регулюванням.

Якраз це і дозволяє населенню відчути дану різницю на власному гаманці.

Поділитись

Новини по темі: