25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В Україні знизили ціни на газ. Скільки жителі Житомирщини платитимуть за блакитне паливо?

В Україні знизили ціни на газ. Скільки жителі Житомирщини платитимуть за блакитне паливо?

  • 16 липня, 2019 15:19
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка буде діяти в липні.

Згідно з постановою уряду, вона становитиме 4905,67 гривні (без ПДВ) за 1 тисячу кубометрів, що на 11,7% менше у порівнянні з червнем, інформує УНІАН.
 

"Таким чином, ціна газу, за якою "Нафтогаз" продає його в липні газзбутам і постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4905,67 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування). У порівнянні з червнем вартість газу зменшиться на 648 гривень, або на 11,7%", - сказано в повідомленні. 


При цьому в компанії зазначили, що кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) для відповідного облгазу або міськгазу. 

"Постачальники газу зобов'язані інформувати споживачів про кінцеву ціну", - додали в компанії. 

"Нафтогаз" зазначив, що це друга поспіль зниження вартості газу компанією, так у червні вартість газу була знижена на 436 гривень, або на 7,3%, у порівнянні з травнем.

З огляду на зниження НАК "Нафтогаз України" ціни на газ для населення з липня, різниця кінцевої вартості блакитного палива за регіонами становить 9,6%, або 623 грн за 1 тис. куб. м, залежно від тарифу на розподіл газу від конкретного постачальника.

За інформацією консультаційного центру "ГазПравда", створеного "Нафтогазом" спільно з активістами, найбільшу роздрібну ціну за газ доведеться заплатити споживачам, яких обслуговують: "Миколаївгаз" - 7099 грн за 1 тис. куб. м, "Газовик" (Вінницька обл.) - 7094 грн за 1 тис. куб. м, ДП "Монтажник" (Вінницька область) - 7091 грн за 1 тис. куб. м, "Рівнегаз" - 7093 грн за 1 тис. куб. м. При цьому, найдешевший газ отримають клієнти "Київгазу" - 6476 грн за 1 тис. куб. м, "Харківгазу" - 6476 грн за 1 тис. куб. м, "Кременчукгазу" - 6486 грн за 1 тис. куб. м.

Споживачам Житомирщини, яких обслуговує "Житомиргаз", доведеться платити 6984 грн за 1 тис. куб. м, користувачам "Коростишівгаз" - 6617 грн за 1 тис. куб. м.

Поділитись

Новини по темі: