29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Вимагають гроші і б’ють авто: на Житомирщині люди повстали проти бандитів, які тероризують селище. ВІДЕО

Вимагають гроші і б’ють авто: на Житомирщині люди повстали проти бандитів, які тероризують селище. ВІДЕО

  • 16 липня, 2019 13:15
Селяни на Житомирщині повстали проти злочинної банди. Люди скаржаться: рік тому у їхньому селищі оселилися чотири немісцеві чоловіки, і від тоді почався справжній терор. Чужинці вимагають гроші, погрожують, б’ють вікна і машини.

Про це йдеться у сюжеті від 10 липня на телеканалі «2+2», передає Житомир інфо.
 

«Центр селища Довбиш. Перед сільрадою сотня обурених людей, вимагають захисту від злочинців. Кажуть, четверо чоловіків тероризують усіх, хто може заплатити», – розповідає кореспондент Олена Кузнєцова.


«Тут страшно і самому йти, і дітей відпускати», – каже місцева жителька Світлана Сташук.

Артем Межин розповідає: один з вимагачів підійшов до нього просто серед білого дня.
 

«Він почав погрожувати. Мовляв, один дзвінок – і тебе тут не стане, тебе тут не знайдуть, заріжуть. Кажуть, що платили в «общак», – розповідає Артем Межин.


Інші чоловіки кажуть, що погрози реальні: одному розбили битами автівку, іншому – вікна у будинку.

Чужинці у Довбишів з’явилися рік тому, розповідає селищний голова Юрій Дамашин. Двоє оселилися тут, ще двоє – у сусідніх селах.
 

«Всіх щупають, розумієте чи ні? Хто слабенький, починають «наїжджати», спроба збити гроші. Ми неодноразово зверталися і в поліцію, і в прокуратуру, а результату від цього немає», – обурюється селищний голова Довбиша Юрій Домашин.


Проте правоохоронці запевняють: про конфлікт у селі знають, але наголошують, що письмових скарг на чоловіків є лише три. По одній вже відкрили кримінальне провадження за хуліганство.

«Якщо виникає така ситуація, однозначно потрібно негайно звертатися на службу «102», і наші працівники обов’язково відреагують на це звернення», – говорить керівник сектору превенції Баранівського відділу поліції Ігор Корнійчук.
 


Селяни ж обурюються: чоловіки щоразу виходять сухими з води. Останньою краплею стало пограбування у Бердичеві. Тоді, кажуть, на гарячому затримали усіх членів банди. Але уже через день люди знову побачили їх у селищі.

У поліції підтверджують, що дійсно затримали трьох чоловіків, коли ті вкрали з будинку гроші та прикраси. Один – під вартою, інших відпустив суд – якраз тих, на кого скаржаться селяни, проте, кажуть, конфліктує з жителями Довбиша не банда, а просто знайомі.
 

«В дійсності, нині їх там два. Вони спілкувалися з іншими особами, і, якщо виникали якісь, скажемо так, конфліктні ситуації з місцевими жителями, то вони зідзвонювались зі своїми друзями кавказької національності, які вже під’їздили», – розповідає керівник сектору превенції Баранівського відділу поліції Ігор Корнійчук.


Вдома чоловіків, яких боїться все село, немає. Селяни кажуть, що вони переховуються.

Проте одна з жінок запевняє: її коханий із другом на роботі у Києві, тому їх і нема.

«Якби він був винуватий, то він би не ходив на волі – ось і все», – переконує співмешканка одного з чоловіків Інна Мальчевська. Вона зазначає, що претензії до чоловіків виникають, бо селяни їх недолюблюють як немісцевих.

Але люди не вірять ні жінці, ні поліції. Сільський голова побоюється сутичок. Каже, ледве втримав своїх односельців від самосуду.
 

«Хлопці ідуть робити самосуд. Взяли чотири рушниці. Кажуть: у нас виходу іншого немає. Я їх зупинив», – розказує сільський голова.


У поліції ж нагадують про відповідальність за самосуд і обіцяють ще раз перевірити інформацію про конфлікти у Довбиші.
 
Поділитись

Новини по темі: