27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • З початку року через укуси змій постраждали 10 жителів Житомирщини

З початку року через укуси змій постраждали 10 жителів Житомирщини

  • 16 липня, 2019 8:42
У Житомирській області двоє людей потрапили до лікарень через укуси змій. Інциденти сталися в Овруцькому та Коростенському районах. В обох випадках постраждали чоловіки, яких вкусили гадюки.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в управлінні цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

У першому випадку житель села Рокитне 1972 року народження був доставлений в реанімаційне відділення Овруцької центральної райлікарні - чоловіка вкусила змія за ліве передпліччя під час збору ягід в лісі.

"Потерпілий перебуває в терапевтичному відділенні лікарні. Стан його здоров'я задовільний", - розповіли в управлінні.

На наступний день через укус гадюки на власному городі в лікарню потрапив 37-річний житель села Михайлівка. Змія вкусила його за ногу. Чоловік знаходиться в хірургічному відділенні. Його стан здоров'я також задовільний.

Відзначимо, що з початку 2019-го року від укусів змій в Житомирській області постраждали вже 10 осіб.

Головний спеціаліст управління Микола Мінчук розповів, що укус гадюки можуть призвести до серйозних наслідків, тому ніколи не слід ставитися зневажливо до таких випадків.

"Зустріти плазунів можна в лісі, в полі і навіть на власному городі. Якщо ви відправляєтеся в місцевість, де можуть бути змії, надягайте одяг, який захистить від укусів. Це повинні бути довгі штани з щільної тканини і високі черевики", - йдеться в повідомленні.
Поділитись

Новини по темі: