29 березня, 2024
Ми в соцмережах

В Україні ввели хімічну кастрацію для педофілів, а також створять їх реєстр

  • 12 липня, 2019 8:46

Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів віком від 18 років до 65 років і створила їх відкритий публічний реєстр. За законопроєкт №6449 за основу і в цілому проголосували 247 депутатів при мінімально необхідних 226, передає "LB.ua".

Покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, що складаються з хімічних речовин, мета яких полягає в зменшенні лібідо і сексуальної активності. Згідно із законопроектом, примусову хімічну кастрацію не застосовуватимуть до осіб, які вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб у віці понад 65 років.

Також запропоновано збільшити термін покарання за зґвалтування неповнолітньої позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. При цьому зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років з примусовою хімічною кастрацією.

Рада також має намір ввести реєстр педофілів з доступом для правоохоронців і співробітників навчальних закладів, а також їх добровільну хімічну кастрацію. За прийняття законопроєкту №6607 за основу проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроєкт пропонує запровадити Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх, і посилити відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості.

Право на отримання інформації про факт перебування конкретної особи в реєстрі мають також керівники дошкільних навчальних закладів, середніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров'я або іншої установи, яка зобов'язана здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати їм послуги медичного, навчального та соціального характеру.

Передбачається хімічна кастрація педофілів, яка може бути застосована тільки на підставі добровільного звернення засудженого за такі злочини за рішенням суду і за наявності відповідного висновку судово-психіатричної і судово-медичної експертиз.

Хімічна кастрація передбачає заміну невідбутої частини покарання і може бути застосована тільки після 10 років відбування покарання.

Також заборонено умовно-дострокове звільнення для педофілів і збільшено до 20 років тюремний термін за зґвалтування дитини. Повторне зґвалтування карається довічним ув'язненням.

Крім того, насильницьке задоволення пристрасті неприродним шляхом проти дітей або вчинене повторно чи групою осіб каратиметься терміном від 7 до 12 років, в разі особливо тяжких наслідків - 10-15 років.

Нагадаємо, в червні електронна петиція про якнайшвидший розгляд законопроєкту №6607 про реєстр педофілів набрала 25 тис. голосів, необхідних для її передачі на розгляд. Хімічна кастрація застосовується в США, Великобританії, Німеччини, Польщі, Чехії, Південній Кореї, Аргентині, Росії, Казахстані.

Поділитись

Новини по темі: