19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині судитимуть колишнього чиновника, який незаконно роздав землі із півстолітніми соснами

На Житомирщині судитимуть колишнього чиновника, який незаконно роздав землі із півстолітніми соснами

  • 10 липня, 2019 8:19
У Житомирській області судитимуть колишнього чиновника Держземагентства, який незаконно роздав у приватну власність землі лісового фонду із півстолітніми соснами.

За інформацією прокуратури Житомирської області, правопорушення були вчиненні у листопаді 2014 року.
 

"Зловживаючи службовим становищем та діючи в інтересах третіх осіб, чиновник підробив офіційні документи, які є невід’ємними складовими документації із землеустрою, внісши до них неправдиві відомості про цільове призначення земель лісового фонду, що знаходяться у прибережній зоні на території Квітневої сільської ради Коростишівського району. На цьому незаконна земельна оборудка посадовця не закінчилися. На підставі фальшивих документів ним складено та затверджено висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення чотирьом киянам декількох земельних ділянок загальною площею 6,8 га для сільськогосподарських потреб", - повідомляє прокуратура.


Унаслідок протиправних дій керівника структурного підрозділу Держземагентства із державної власності вибуло майже 7 га із півстолітніми соснами, що за експертними розрахунками становить майже 750 тис грн.

Справу розглядатиме Коростишівський районний суд, прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення за ч.ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, службове підроблення).

Чиновнику загрожує покарання: позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Поділитись

Новини по темі: