26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Позачергова сесія Житомирської облради: які рішення ухвалили депутати

Позачергова сесія Житомирської облради: які рішення ухвалили депутати

  • 9 липня, 2019 15:01
9 липня у Житомирі відбулося позачергове засідання обласної ради. Сесія тривала менше двох годин, за які депутати встигли розглянути понад 30 питань.

Традиційно сесія розпочалася з нагороджень: двоє жителів Житомирщини отримали державні відзнаки.

Депутатський корпус розглянув звернення Держгеонадр, погодивши надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль».

З-поміж іншого депутатський корпус розглянув кадрові питання, зокрема призначив терміном на 5 років директора Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Огієнка Миколу Покропивного.

Також депутатський корпус проголосував за кілька звернень до вищих органів влади. Зокрема, депутати прийняли звернення до Верховної Ради України щодо захисту прав та інтересів дітей та щодо підтримки Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього. Автором цих звернень виступила депутат обласної ради Олена Галагуза.

Депутати підтримали звернення до Президента України та Верховної Ради України стосовно продовження дії та недопущення зняття мораторію на продаж землі. Ініціатором звернення виступив перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко.

Депутатами було підтримано й звернення до Кабінету Міністрів України щодо збільшення граничної чисельності працівників Управління Укртрансбезпеки.

Крім того, депутатський корпус проголосував «за» створення на території Малинського району трьох ландшафтних заказників місцевого значення, загальною площею майже 247 га.
Поділитись

Новини по темі: