27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Спірний урожай: на Житомирщині стався конфлікт між двома велики агрокомпаніями

  • 8 липня, 2019 16:42
На полях Житомирської області сталася конфліктна ситуація з товариствами з обмеженою відповідальністю «ДФУ АГРО» та «Городок-Агро». 

Як стало відомо «Журналу Житомира», ТОВ не можуть між собою розібратися, хто має збирати врожай в Малинському районі, засіяний ще у жовтні 2018 року.
 

«Передісторія конфлікту така. Ще у жовтні торік ТОВ «ДФУ АГРО» засіяло озимі культури на землях Слобідської та Головківської сільських рад Малинського району. А наступного місяця ці ділянки було передано в оренду ТОВ «Городок-Агро». Саме цей аргумент наводить остання, нині перешкоджаючи збору врожаю ТОВ «ДФУ АГРО», - інформує управління юстиції.


Аби розібратися з конфліктною ситуацією були проведенні засіданні Житомирського обласного оперативного антирейдерського штабу.

«Під час останнього виїзного засідання були заслухані обидві сторони конфлікту, проте крапку у цій історії ставити рано. Пошук шляхів вирішення непростої ситуації триває», - додають в управлінні юстиції у Житомирській області.

У поліції області наголошують, що вживатимуть адекватних заходів реагування для недопущення силового розвитку ситуації.
 

«Якщо дві сторони не здатні самостійно вирішити свої питання і претензії один до одного, то урожай збирає той з них, хто його засівав. У подальшому зібране передається на відповідальне зберігання третій, незацікавленій стороні, а сам спор вирішується у судовому порядку. Жодних протистоянь у полях ми не допустимо. У поліції є достатньо сил і засобів, аби попередити та зупинити будь-які акції», - підкреслив керівник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Поділитись

Новини по темі: