19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині за гарячими слідами розкрили замасковане під пожежу вбивство

На Житомирщині за гарячими слідами розкрили замасковане під пожежу вбивство

  • 8 липня, 2019 13:09
У Житомирській області правоохоронці розкрили вбивство, замасковане під пожежу. Подія сталась 7 липня у Радомишльському районі.
 

"У першій половині дня до Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення про загоряння у житловому будинку у с. Великій Рачі. Після ліквідації рятувальниками задимлення на кухні було виявлено мертвим 78-річного господаря. Під час огляду тіла пенсіонера фахівці зафіксували тілесні ушкодження голови", - інформує ГУНП Житомирщини.


Згодом судово-медичні експерти засвідчили, що смерть чоловіка настала від удушення чадним газом. Водночас працівники ДСНС встановили, що задимлення розповсюдилось оселею через загоряння дивану в одній з кімнат.
 

"На місці події працювали слідчо-оперативні групи і обласного ГУНП, й нашого відділення поліції. Про загиблого було відомо, що він проживав сам. Зважаючи на задокументовані обставини, ми мали обґрунтовані підозри у причетності до його смерті сторонньої особи", - розповів начальник Радомишльського ВП ГУНП Дмитро Нікурадзе.


Поліцейські провели низку слідчих заходів, опитали місцевих селян і за кілька годин визначили коло підозрюваних осіб. Перевіряючи одного із них, неодноразово судимого жителя сусіднього села, було викрито його причетність до вказаної події.

Попередньо з’ясовано, що цього ж ранку підозрюваний чаркував у с. Велика Рача і зайшов до обійстя пенсіонера. Унаслідок раптового конфлікту він спричинив тілесні ушкодження літньому господарю, від яких той втратив свідомість. Щоб замаскувати злочин, гість підпалив в одній з кімнат будинку диван і втік.

Нині чоловік затриманий, за чинним законодавством йому може загрожувати від 7 до 15 років ув’язнення.
Поділитись

Новини по темі: