29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • За отримання 1000 доларів хабара у Житомирі судитимуть начальника управління міськради

За отримання 1000 доларів хабара у Житомирі судитимуть начальника управління міськради

  • 5 липня, 2019 12:22
У Житомирі судитимуть начальника управління міської ради Юрія Мостовича за вимагання та одержання 1000 доларів США неправомірної вигоди.
 

"Установлено, що начальник управління Житомирської міської ради, вимагав від приватного підприємця, який, відповідно до укладеного договору, виконував капітальний ремонт житлового будинку, неправомірну вигоду у розмірі 8-10 % від перерахованої за виконані роботи суми", - інформує прокуратура Житомирщини.


Чиновник пояснив, що у разі відмови сплачувати вказаний відсоток, він, як службова особа, направлятиме на об’єкти, де виконуються ремонти, надмірні технічні перевірки та вчинятиме інші перешкоди у господарській діяльності.

Таким чином, начальник управління неправомірну вигоду, відразу після чого й був затриманий правоохоронцями.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування. Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України затверджено та скеровано до суду. Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира.

Чиновнику загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: