29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На житомирських кар'єрах гори сміття. Містяни просять владу ліквідувати стихійні звалища. ФОТО

На житомирських кар'єрах гори сміття. Містяни просять владу ліквідувати стихійні звалища. ФОТО

  • 4 липня, 2019 17:44
Житомиряни звернулися до міської ради з проханням ліквідувати сміттєзвалища на Богунському і Соколовському кар’єрах. Відповідна петиція була опублікована на сайті міськради 3 липня і вже набрала майже 25% від необхідної кількості голосів.
 

"Улюбленими місцями відпочинку містян є Богунський та Соколовський кар’єри. Традиційно вважаються дикими і стихійними місцями не обладнаними для відпочинку. За відсутності поблизу контейнерів для збору ТПВ та байдужості відпочивальників до навколишнього середовища, місця відпочинку поступово перетворюються на сміттєзвалища. Звичайно, деякі люди не надають великого значення проблемі сміття, оскільки не розуміють, якої шкоди, крім неприємного запаху, воно може нанести. У складі відходів можуть перебувати отруйні леткі речовини, хімічні сполуки, важкі метали, які разом з опадами можуть потрапляти у водойми через ґрунтові води. Ситуація критична, тому потребує негайного вирішення", - йдеться у тексті звернення.


Автор онлайн-петиції просить ліквідувати стихійні сміттєзвалища та розглянути можливість встановлення контейнерів для збору твердих побутовіх відходів в місцях, де є під'їзд для забору сміття.

Підтримати ініціативу можна за посиланням. Щоб петицію розглянули в мерії, вона повинна зібрати 250 підписів за 90 днів.













Фото автора петиції Віктора Симона
Поділитись

Новини по темі: