27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Укуси гадюк відправили жителів Житомирщини на лікарняні ліжка

Укуси гадюк відправили жителів Житомирщини на лікарняні ліжка

  • 4 липня, 2019 13:49
В Овруцькому районі Житомирської області внаслідок укусу змій потрапили до лікувального закладу двоє чоловіків. Про це "ЖЖ" інформує Управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА.
 

"Постраждалий, мешканець с. Левковичі, 1963 року народження, перебуває в терапевтичному відділенні центральної районної лікарні. Стан його здоров'я задовільний. Чоловік пішов у ліс по ягоди і не помітив у траві гадюку, коли та раптово вкусила його за руку",- поінформували в райдержадміністрації.


У цей же день постраждав від укусу плазуна й 56-річний мешканець с. Лучанки. Змія укусила чоловіка за ногу, коли той збирав також ягоди у лісі. Наразі він перебуває в реанімаційному відділенні, стан його здоров'я середнього ступеня важкості.

Також повідомляється, що від плазунів постраждало вже шестеро жителів Овруцького району.

Фахівці говорять, що з гадюкою можна зустрітися в лісі, під час відпочинку на природі, на сінокосі і навіть на власному обійсті. У сонячний день вона полюбляє вигріватися на стежці, на пнях тощо. Тому, щоб захисти себе від нападу змії, краще уникати контакту з плазуном, не робити різких рухів. Збираючись до лісу по ягоди, гриби чи на відпочинок, підберіть щільний одяг і відповідне взуття. Під час збирання грибів чи ягід краще користуватися палицею відповідної довжини, щоб перевірити зарості на безпечність.
Поділитись

Новини по темі: