28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Під час візиту на Житомирщину Гройсман заявив, що райцентрам можуть надати статус ОТГ

Під час візиту на Житомирщину Гройсман заявив, що райцентрам можуть надати статус ОТГ

  • 4 липня, 2019 10:00
Кабінет Міністрів України пропонує надати районним центрам статус об’єднаних громад з метою надання додаткових стимулів розвитку цих міст. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з лідерами об’єднаних громад Житомирської області.
 

«Пропонуємо дати статус ОТГ районним центрам. Вони стануть більш мотивованими для того, щоб об’єднатися», – сказав Володимир Гройсман.


Він нагадав, що мета реформи децентралізації – об’єднати всю Україну сильними і спроможними громадами, керівництво яких, по-перше, підзвітне мешканцям, а по-друге, здатне виконувати ті завдання, які ставлять і вимагають люди. Мова про повноваження і фінансові ресурси. Сьогодні вони є там, де громади провели вибори і живуть за новими стандартами управління.
 

«Завдання – закріпити ці можливості в Конституції. І це завдання центральної влади, яке треба вирішити якомога швидше. А також – надати нові можливості територіям, які ще не мають доступу до нової якості життя», – сказав Володимир Гройсман.


Також в рамках робочої поїздки Володимир Гройсман разом із в.о. голова ОДА Ярославом Лагутою оглянули садочок «Веселка» у Глибочицькій ОТГ, який був реконструйований у рамках впровадження реформи децентралізації.

У садочку відремонтували приміщення, влаштували тіньові навіси та обладнання для дитячих ігрових майданчиків, провели поточний ремонт закладу та капітальний ремонт прибудинкової території. Загальна вартість ремонтних робіт склала понад 3,3 млн грн.

Як повідомляв «ЖЖ», прем’єр-міністр України 3 липня оглянув оглянув процес реконструкції масштабного дорожнього об’єкту – Північного обходу Житомира.
Поділитись

Новини по темі: