19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Власник зброї покарання не понесе. З'явилися подробиці «дитячої» стрільби на Житомирщині

Власник зброї покарання не понесе. З'явилися подробиці «дитячої» стрільби на Житомирщині

  • 2 липня, 2019 8:55
У Житомирській області 6-річна дівчинка випадково вистрілила в свою 10-річну подругу з гвинтівки в груди, яку сусід залишив під деревом без нагляду.

Як говориться в сюжеті ТСН, власник зброї, з якої поранили дівчинку до сих пір не може прийти в себе.

За його совами, подумати не міг, що сусідська малеча на таке здатна. Саме тому не спустився за гвинтівкою. Купив пневматичну зброю два роки тому на ринку, щоб відлякувати птахів від шовковиці. Того вечора залишив її внизу, а сам поліз на дерево. Саме тоді прийшли дівчатка.

6-річній дівчинці вистачило сил підняти зброю і спустити курок. Вистрілила в бік подруги, яка стояла в кількох метрах. 10-ти річна Катерина зараз в лікарні. Куля потрапила дівчинці в груди і застрягла там. Лікарям знадобилося півтори години, щоб дістати її.
 

"Дуже важко було дістати кулю, бо вона була між ребрами. Акуратно треба було дістати, щоб не пошкодити судини, нерви", - розповів в.о. завідувача хірургічним відділенням Житомирської обласної дитячої лікарні Юрій Волошин.


У поліції кажуть, хоч чоловік і повинен стежити за зброєю, він покарання нести не буде. Правил зберігання пневматичної зброї немає.

Бабуся пораненої дівчинки у всьому звинувачує батьків дитини, яка стріляла. Стверджує, що малу часто залишають одну. Так само вважають і в поліції. Батько дівчинки свою провину хоч і визнає, але каже, що в цій ситуації винні всі.
Поділитись

Новини по темі: