29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Перевірка показала, що вода у дитсадках Житомира не відповідає нормам

Перевірка показала, що вода у дитсадках Житомира не відповідає нормам

  • 2 липня, 2019 8:31
У Житомирі фахівці перевірили в дитсадках міста якість питної води та виявили, що вона не відповідає гігієнічним та мікробіологічним нормативам. Про це інформує Житомирський обласний лабораторний центр.
 

«У період з 24 по 25.06.2019 р. в Житомирі відібрано та досліджено 23 проби води централізованого постачання, у тому числі на харчоблоках дитячих навчальних закладів. Проведеними лабораторними дослідженнями встановлена невідповідність питної води вимогам гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками», - йдеться у повідомленні.


Невідповідність загальних коліформ (бактерії групи кишкових паличок) зафіксували у 15 зразках, а перевищення показника МАФАМ (мезофільні аеробні та факультативно анаеробні мікроорганізми) виявлено в 1 пробі води.

Так, вода не відповідає нормам у ДНЗ №37,№55, №56, №58, №66, №70, а також в НВК №11, обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Лісовий берег» та ізоляторі тимчасового тримання №1.

Як повідомляв "ЖЖ", в Житомирі через інтенсивні опади значно погіршилася якість води в місцевих водосховищах. Навіть після очищення водопровідна вода має жовтуватий колір. Однак в КП "Житомирводоканал" заявляли, що вода безпечна в мікробіологічному відношенні.
Поділитись

Новини по темі: