25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Серед пляжів області лише житомирські відповідають санітарним нормам

  • 1 липня, 2019 12:55
Серед чотирьох офіційних пляжів у Житомирській області – лише два у місті Житомирі відповідають вимогам санітарного законодавства. Про це "Журналу Житомира" повідомили у Держпродспоживслужбі Житомирської області.
 

"Під наглядом спеціалістів Держпродспоживслужби в Житомирській області знаходиться 4 пляжі: 2 (дитячий та дорослий) – у м. Житомирі, та по одному в містах Коростень і Новоград-Волинський. На сьогодні відповідають вимогам санітарного законодавства лише пляжі КП "Парк культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна" Гідропарк в м. Житомирі", - йдеться у повідомленні.


За результатами останніх моніторингових дослідженнь, що проводяться кожні 10 днів, якість води в р.Тетерів на території дитячого та дорослого пляжів відповідає гігієнічними вимогами за санітарно-хімічними та мікробіологічними показникам.

В місті Новоград-Волинський обстеження пляжу не проводилось, до роботи комісій, створених органами влади та місцевого самоврядування, спеціалісти Держпродспоживслужби не залучались. Якість води з річки Случ в районі пляжу м. Новоград-Волинський наразі не відповідає нормативним вимогам за мікробіологічними показниками.

У Коростені за результатами перевірки встановлено, що пляж до нового оздоровчого сезону не підготовлено – не проведено обкошування прибережної зони від рослинності, зона купання не очищена, належний благоустрій території не проведено. Якість води з річки Уж в районі пляжу не відповідає нормативним вимогам за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Нагадаємо, через інтенсивні опади значно погіршилася якість води в місцевих водоймищах. Навіть після очищення водопровідна вода має жовтуватий колір. У Тетереві був зафіксований підвищений рівень забруднення кишковою паличкою.
Поділитись

Новини по темі: