26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Двоє житомирянок попалися на гачок шахраїв і втратили кругленькі суми

Двоє житомирянок попалися на гачок шахраїв і втратили кругленькі суми

  • 26 червня, 2019 16:57
Упродовж доби від шахраїв постраждали двоє житомирянок. У першому випадку літня жінка віддала «благодійниці» всі свої збереження, у другому - жінка попалася на гачок інтернет-шахраїв.

Про випадки шахрайства «Журналу Житомира» розповіли у ГУ Нацполіції Житомирщини.
 

«25 червня до Житомирського відділу поліції звернулась 71-річна жителька обласного центру із заявою про шахрайство. Під час розмови із заявницею поліцейські з’ясували, що уранці цього ж дня до квартири пенсіонерки завітала невідома їй жінка, назвавшись благодійницею. Господині вона розповіла про масштабний проект соціальної допомоги літнім громадянам… в обміні грошових коштів. Ще чверть години переконливих промов – і  бабуся повірила у ладні байки, відтак обміняла у «добродійки» усі свої збереження – доволі кругленьку суму у національній та іноземній валюті», - інформує поліція.


Ошуканство викрилось уже за кілька годин після уходу «благодійниці» з бабусиними грошима. На пам’ять, як виявилось, вона залишила сувенірні купюри євро і доларів.

Того ж дня з приводу ошуканства до поліції звернулась ще одна житомирянка. Кілька днів тому 20-річна жінка купувала через мережу Інтернет дитячий візок. Близько 3,5 тисяч гривень вона перерахувала на вказаний автором оголошення рахунок – і контакти з продавцем обірвались.

Відповідні повідомлення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. Поліція проводить необхідні заходи із встановлення усіх обставин і особ, причетних до злочинів. 
Поділитись

Новини по темі: