24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Частину приміських автобусних маршрутів передають у підпорядкування Житомирської міськради

Частину приміських автобусних маршрутів передають у підпорядкування Житомирської міськради

  • 24 червня, 2019 16:41
Частину приміських автобусних маршрутів, які з’єднують місто Житомир з навколишніми селами, передадуть у підпорядкування Житомирської міської ради та ОТГ.

Відповідне рішення про впорядкування мережі автобусних маршрутів прийняли в ОДА. Як стало відомо «Журналу Житомира», мова йде про маршрути №104, 106, 110, 121, 121-А, 125, 126, 127, 167, 169.
 

«Коли ми говоримо про виключення з мережі зазначених маршрутів, це не означає, що маршрутки зараз же перестануть курсувати. У нас заключені договори з перевізниками, і вони продовжують курсувати. Але відтепер міська рада разом із сільськими радами буде забезпечувати організацію перевезень, визначати перевізників та підписувати з ними угоди. Поки вони не укладуть нові договори на ці маршрути, перевізники працюють за нашими договорами», – розповів начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк.


Зазначені маршрути пролягають через території ОТГ, тому забезпечувати організацію перевезень тут будуть Житомирська міська рада, Тетерівська, Станишівська, Глибочицька, Оліївська, Сінгурівська та Іванівська сільські ради.

За словами заступника міського голови Житомира Дмитра Ткачука, Тетерівська ОТГ стала першою громадою, яка прийняла рішення про об'єднання транспортної мережі з містом Житомиром.

«В четвер виконком Тетерівської сільської ради прийняв рішення про затвердження транспортної мережі на території своєї ОТГ та делегування виконкому Житомирської ОТГ функції організатора перевезень. Вже в п'ятницю на маршруті було замінено весь транспорт на нові автобуси», - зазначив Ткачук.

Нагадаємо, 21 червня, на приміський маршрут №126 «Тетерівка - Польова» виїхали 10 нових автобусів приватного перевізника.
Поділитись

Новини по темі: