29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Багатодітним родинам Житомирської області виплатили понад 30 млн грн державної допомоги

Багатодітним родинам Житомирської області виплатили понад 30 млн грн державної допомоги

  • 20 червня, 2019 8:59
В Житомирській області наразі проживає майже 10 тисяч багатодітних родин, в яких є діти віком до 6 років. Кожна з цих родин має право на нову державну підтримку.

Як пояснили "Журналу Житомира" в ОДА, щомісяця на третю та кожну наступну дитину до досягнення нею 6-річного віку сім'я буде отримувати по 1,7 тис. грн. Такі виплати вже отримали 3,3 тис. багатодітних сімей Житомирщини.
 

"Державну допомогу на дітей в області отримали 3 тис. 303 багатодітні родини. На третю та кожну наступну дитину нараховують щомісяця по 1,7 тис. грн. Загалом 3,3 тис. родин вже отримали 33,4 млн виплат на дітей", - інформує департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.


Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину. 

Наприклад, якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 тис. 700 грн. І навіть, якщо дитині зараз п’ять років, то можна отримувати ще 12 місяців по 1,7 тис. грн (20,4 тис. грн за рік). У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.
Поділитись

Новини по темі: