29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ викрила у Житомирі інтернет-агітаторів, які працювали на РФ

СБУ викрила у Житомирі інтернет-агітаторів, які працювали на РФ

  • 19 червня, 2019 14:32
  • 1
Служба безпеки України виявила та припинила діяльність розгалуженої мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів, яка діяла в декількох областях нашої держави.

Оперативники спецслужби встановили, що мережа мала осередки в Житомирі, Києві, Одесі, Чернігові, Харкові, Миколаєві та Сумах.

Управління мережею здійснювалося з території Російської Федерації.
 

«Агітатори, використовуючи соціальну мережу «Facebook», а також заборонені в Україні ресурси «ВКонтакте» та «Одноклассники, розповсюджували інформаційні матеріали деструктивного характеру. Вони, зокрема, поширювали публікації із закликами до штучного розхитування суспільно-політичної ситуації в країні, а також здійснювали серед користувачів соціальних мереж підбір однодумців для залучення їх до протиправної інформаційної діяльності. - йдеться в повідомленні СБУ.


Оперативники задокументували, що від російських кураторів завдання були спрямовані на радикалізацію суспільних настроїв в державі під час виборів до Верховної Ради України, зокрема, поширення дезінформації про переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі, провокування націоналістично налаштованих осіб до протестних дій.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

19 червня, 2019 19:19:57

Бічуріна хоч арештували?