25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • 2 тисячі врятованих пацієнтів у рік: у Житомирі відкрили нову операційну із ангіографом. ФОТО

2 тисячі врятованих пацієнтів у рік: у Житомирі відкрили нову операційну із ангіографом. ФОТО

  • 14 червня, 2019 13:00
У Житомирській обласній лікарні 14 червня відкрили нову операційну з сучасним ангіографом, який працюватиме у режимі 24/7 та 365 днів на рік для надання високоспеціалізованої допомоги пацієнтам. 

Як розповіли «Журналу Житомира» у Житомирській ОДА, завдяки сучасному обладнання лікарі проводитимуть невідкладні первинні коронарні втручання, які рятуватимуть життя пацієнтів при гострому інфаркті міокарду.

Це операції на коронарних артеріях, судинах мозку, периферійних судинах. Тобто весь діапазон ендоваскулярної допомоги, яка надається у світі, отримуватимуть пацієнти Житомирської області. 

Крім цього, на новому апараті є система візуалізації, яка дозволяє розширити діапазон діагностики та втручань.
 

«Ми виконуємо свої обіцянки, показуючи реальні справи. І новий сучасний ангіограф – тому підтвердження. Це результат командної роботи команди, адже закуповували обладнання за рахунок державного, обласного та місцевих бюджетів – за 25,3 млн грн. Проте його вартість не порівнювана із людським здоров’ям і життям, які ми зможемо зберегти завдяки цьому апарату. Лише за рік на новому ангіографі проводитимуть близько 2 тисяч діагностичних та оперативних втручань. Як і обіцяли, медичні проекти у нас в пріоритеті. І сьогодні другий ангіограф для області – цьому свідчення», – зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.


Ангіографічну систему Infinix-ISkyINFX-8000C виробництва Японії придбали наприкінці 2018 року за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів. Вартість обладнання – 25 млн 360 тис. грн.









Поділитись

Новини по темі: