19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Мешканка Житомирщини відправила «нареченому» $5000, а той виявився шахраєм

  • 13 червня, 2019 12:53
  • 1
Днями до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась місцева жителька із повідомленням про ошуканство. Жінка, познайомившись через мережу Інтернет з іноземцем, допомагала «нареченому» вирішувати його «проблеми», витративши понад 5 тисяч доларів США. 

Про це «Журналу Житомира» розповіли у ГУ Нацполіції Житомирської області.

За словами 47-річної звягельчанки, вона познайомилася через тематичний сайт з іноземцем. Жінці сподобався привітний залицяльник - лікар з країни Близького Сходу. Чоловік деякий час спілкувався у чаті, а згодом зізнався їй у коханні та запропонував одружитися. На початку червня він повідомив, що вирушає до нареченої в Україну, аби забрати її з собою.

Утім, зустріч так і не відбулася. За кілька днів «наречений» зателефонував та повідомив, що має проблеми з документами і його затримали під час пересадки в аеропорту Нігерії. Потому з жінкою вже розмовляв «комісар», який зауважив, що утримання порушника обходиться кругленькою сумою та повідомив про необхідність сплати майже 5 тисяч доларів США.
 

«Жінка, не маючи таких коштів, позичила їх у подруги та переказала на вказаний рахунок. «Комісар» підтвердив отримання, однак повідомив, що для звільнення її нареченого необхідно сплатити суму, утричі більшу за попередню, хоча, дізнавшись про неможливість цього, одразу погодився на значно меншу сплату. Лише розпочавши знову шукати кошти, жінка врешті отямилась та, зрозумівши, що її ошукали, звернулася до поліції», - інформують правоохоронці.


Нині у рамках кримінального провадження триває з’ясування усіх обставин події. Поліцейські закликають громадян бути розважливими та обережними під час спілкування у всесвітній павутині та при здійсненні фінансових операцій.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

13 червня, 2019 17:44:21

І до чого тут поліція? Добровільно віддала кошти

13 червня, 2019 18:52:07

На 2. Воно то так, але тут афера, так що треба поліція. Принаймні, розголос буде

13 червня, 2019 21:49:33

Розголос нічого не дасть - таких людей маса. А з другого боку: як довести, що це афера? Хтось усно попросив (чи не попросив) грошей, хтось дав. Де афера?) Скільки разів я потрапляв у афери і що толку? Он матюклива пиячка Волинець навіть відгрохала Валну на аферовані гроші, в тч і мої