19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область отримала 5,2 млн грн на реабілітацію дітей з ДЦП

  • 12 червня, 2019 15:07
У цьому році Уряд запровадив новий механізм спрямування коштів на реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Відтепер діє принцип «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг. 

За повідомленням департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, в області на обліку перебуває 490 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП віком до 18 років. Житомирщина отримала 5 млн 277 тис. грн для здійснення заходів із реабілітації цих дітей.

Кошти розподілені між місцевими органами соціального захисту населення пропорційно чисельності дітей, що потребують реабілітаційних заходів, за місцем їх проживання (перебування) відповідно до індивідуальних програм реабілітації.

Як отримати державну допомогу на реабілітацію дитини з ДЦП

Для забезпечення реабілітаційними заходами дитини з ДЦП один із батьків дитини чи її законний представник повинен звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації (міськвиконкому) за місцем проживання та подати заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:
 
  • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о).

З питань реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП необхідно звертатися до райміськуправлінь праці та соціального захисту населення за місцем проживання або в департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації за телефонами: (0412) 47-47-61, (0412) 47-47-64.
Поділитись

Новини по темі: