19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Десантники та морпіхи проводять підготовку на житомирському полігоні

Десантники та морпіхи проводять підготовку на житомирському полігоні

  • 11 червня, 2019 16:36
Вже близько місяця на загальновійськовому полігоні поблизу Житомира триває підготовка курсантів-танкістів Десантно-штурмових військ та Морської піхоти ЗС України.

Як повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, не зважаючи на спекотну погоду, майбутні «володарі сталі і вогню» вивчають тактико-технічні характеристики штатного озброєння та військової техніки, тактику ведення бойових дій танкових підрозділів, взаємодію, взаємозамінність між екіпажами тощо.
 

«Інструктори підготували для курсантів кілька навчальних точок: на першій розглядали нормативи вправ та їх виконання, на другій – основи та правила стрільби з танка, а вже на третій - практично виконували стрільбу вкладним стволом калібру 14,5 міліметрів», - повідомив начальник групи фахової підготовки танкових підрозділів Навчального центру ДШВ підполковник Віталій Мазур.


Танкісти досконало вивчають всі можливості бойової машини, правила стрільби, розвідки цілей та інше. Адже реальний танковий бій та інші завдання – помилок не пробачають.

Пліч-о-пліч, разом з воїнами-десантниками, проходять відповідну підготовку і танкісти Морської піхоти. Серед танкістів морпіхів – Андрій, племінник учасника бойових дій в Афганістані та війни на сході України, командира ще тоді 73-го морського центру спеціального призначення ВМС ЗС України капітана I рангу Юрія Олефіренка, який героїчно загинув у 2015 році в районі Маріуполя.

«Тут ми всі разом навчаємося одній справі. Наша підготовка повністю ідентична, однак поки що не здійснюємо стрибків з парашутом. Ми, як і наші побратими з ДШВ – еліта. Тож, повинні бути справжніми професіоналами, вміти виконувати найскладніші завдання», - розповідає танкіст Морської піхоти старший матрос Андрій Олефіренко.

Загалом, курс підготовки для танкістів в 199-му навчальному центрі Десантно-штурмових військ ЗС України розрахований на декілька десятків днів. За цей час, вони підвищать свою майстерність у водінні бойових машин в складній місцевості, виконають бойову стрільбу штатним артилерійським пострілом з ходу та в умовах оборонного бою, і закритих вогневих позицій та багато іншого.
Поділитись

Новини по темі: