24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • З приходом спеки на Житомирщині почали горіти торфовища

З приходом спеки на Житомирщині почали горіти торфовища

  • 11 червня, 2019 8:37
У Житомирській області через затяжну спеку горять торфяники. Пожежники гасили займання торфу в Олевському районі. Про це "Журналу Житомира" повідомляє обласне управління ДСНС.

Зазначається, що два підрозділи рятувальників були залучені до гасіння тліючого торфу в с. Озеряни на місці підприємства, яке колись видобувало торфу.
 

"У пожежонебезпечний період на торфополях нерідко виникають пожежі, в основному через людський фактор - необережне поводження громадян з вогнем, або займання перекидаються від палаючої трави. Однак гасити тліючий торф, який залягає вглиб до 3 метрів, надзвичайно складно", - пояснили рятувальники. 


Цього разу два пожежно-рятувальні відділення і 10 чоловік особового складу з 9 до 18 години ліквідовували пожежу торфу на площі 0,02 га. Дві одиниці пожежної техніки рятувальники стаціонарно встановили на меліоративні канали і забезпечили безперебійну подачу води на гасіння торфу. 

Напередодні така ж пожежа, виявлена лісівниками, ліквідована у с. Рудня Озерянська на Олевщині на площі 0,5 га. 

У період високого класу пожежної небезпеки рятувальники закликають населення утриматися від розведення багаття та безконтрольного використання відкритого вогню.
Поділитись

Новини по темі: