29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Зібрали хабарів на 230 тис. грн: у Житомирі пройде суд на керівництвом ветлабораторії

Зібрали хабарів на 230 тис. грн: у Житомирі пройде суд на керівництвом ветлабораторії

  • 5 червня, 2019 10:39
У Житомирі судитимуть директора регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та завідувачку відділом, які обвинувачуються в одержанні хабарів на загальну суму 230 тис грн. Про це "Журналу Житомира" повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

За інформацією відомства, посадовців обвинувачують у тому, що вони за попередньою змовою налагодили злочинну схему видачі неправдивих експертних висновків.
 

"Зокрема, посадовці систематично, за грошову винагороду у розмірі від 1000 до 25000 грн видавали приватним товариствам завідомо неправдиві експертні висновки щодо якості продукції без проведення лабораторних досліджень та відбору проб продукції", - інформує прокуратура.


Таким чином, приватні товариства постачали споживачам продукцію різного асортименту - молочні та м’ясні вироби, зернові тощо, які насправді не були перевірені державною лабораторією ветеринарної медицини.

Органом досудового розслідування встановлено, що унаслідок налагодженої протиправної діяльності протягом 2017-2018 років ними одержано майже 230 тис. грн неправомірної вигоди. До того ж, з метою приховання слідів злочинів, поплічники отримували неправомірну вигоду через банківські рахунки, відкриті на інших осіб.

Досудове розслідування проводили слідчий відділ прокуратури області та слідче управління ГУНП в області. Справа слухатиметься у Корольовському районному суді м. Житомира.
Поділитись

Новини по темі: