24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Геройський вчинок від школяра: у Житомирі підліток врятував двох малюків з річки. ФОТО

Геройський вчинок від школяра: у Житомирі підліток врятував двох малюків з річки. ФОТО

  • 3 червня, 2019 8:37
У Житомирі 15-річний підліток врятував двох малолітніх дітей, які ледь не потонули у річці. Події розгорталися в районі Богунського мосту на річці Кам'янка. Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"Днями ми з товаришами повертались додому з навчання. Перейшли міст через річку Кам’янку, спустились до річки. На березі біля самої води побачили двох геть маленьких дітей, дівчинку і хлопчика. Поряд на галявині сиділи дорослі, але було видно, що до цих дітлахів вони не мають ніякого відношення. Раптом обидва малюки стрибнули у воду. Стрімка течія миттю збила з ніг меншу дівчинку і віднесла від берега, хлопчика теж почало відносити. Зрозуміло, що вагатися не було часу і я стрибнув у потік слідом за дітьми", - розповідає про пригоду 15-річний житомирський ліцеїст Євген Венгерський.


Хлопцеві швидко вдалося вихопити з води дівчинку, а хлопчака допомогли витягнути дорослі. Діти були злякані й розгублені й на жодне запитання – ні про свої імена, ні про те, як тут опинились і де живуть – не відповідали. Про цю пригоду їх рятівник Євген негайно повідомив до поліції, зателефонувавши на "102".

Першими на місце події прибули патрульні поліцейські. Вони вже викликали "швидку" і передали медикам двійко врятованих малят. 

Тим часом юнаки продовжили свій шлях додому. Однак дорогою побачили заплакану жінку, яка бігла їм назустріч, повсякчас оглядаючись на всі боки. 
 

"Чомусь я так і подумав, що це може бути матір тих діточок, - каже Євген. – Перепитав жінку про це й вона таки підтвердила, що шукає своїх 2-річну доньку і 4-річного синочка. Заспокоїв її і запевнив, що з її дітьми все гаразд. І порекомендував зв’язатись із поліцейськими, а вони вже підкажуть, де знайти дітлахів". 


У той же вечір жінка зателефонувала на "102", а згодом забрала своїх маленьких діточок з лікарні після обстеження їх лікарями. Як з’ясувалося, кількахвилинна неуважність дорослих призвела до зникнення малюків з поля зору і ледь не закінчилась бідою. З батьками дитини поліцейські провели серйозну профілактичну розмову.  

Сама жінка щиро завдячує юному рятівнику за сміливість і за життя своєї малечі

31 травня під час урочистостей з нагоди останнього шкільного дзвоника у Житомирському ліцеї при ЖДТУ, де навчається 15-річний Євген, на хлопця чекав приємний сюрприз. На лінійку прибув т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор, який на загальному зібранні привітав ліцеїста і відзначив його сміливість і небайдужість.

Юному рятівникові поліцейські вручили Подяку Головного управління Нацполіції Житомирщини та подарунок. 

Сам Євген нічого особливого у своїй пригоді не вбачає й зізнається, що допомагати іншим – це нормальна поведінка у цивілізованому суспільстві. Хлопець грає на флейті і мріє у майбутньому стати веб-дизайнером.













Поділитись

Новини по темі: