26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Мер Житомира, купуючи нове авто, порушив закон про запобігання корупції

Мер Житомира, купуючи нове авто, порушив закон про запобігання корупції

  • 31 травня, 2019 15:53
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин порушив Закон України "Про запобігання корупції", придбавши автомобіль. Як повідомляє "Журналу Житомира" Управління захисту економіки в Житомирській області, мер придбав автомобіль вартістю 416 559 гривень.

Посадовець мав 10 днів на декларування майна, але прострочив терміни і тим самим порушив вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції".
 

"Відповідно до зазначеної вище норми у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з запобігання корупції. На час вчинення правопорушення ця сума дорівнювала 80 000 гривень", - інформує управління.


За порушення норм антикорупційного законодавства працівниками Управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції України стосовно мера Житомира складено адміністративний протокол за правопорушення, пов'язане з корупцією. 

За несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 1700 до 3400 грн.

Поділитись

Новини по темі: