19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Пожежа на нафтобазі: на околиці Житомира пройшли масштабні навчання. ФОТО

Пожежа на нафтобазі: на околиці Житомира пройшли масштабні навчання. ФОТО

  • 30 травня, 2019 10:51
На околиці Житомира на нафтобазі ДП "Рекорд" відбулися тактико-спеціальні навчання рятувальників. Дана база є об’єктом підвищеної небезпеки, на її території знаходиться пів сотні резервуар для зберігання пально-мастильних матеріалів.

До навчань залучалися сили та засоби Житомирського міського гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту у кількості 40 чоловік особового складу і 9 одиниць основної та спеціальної техніки, а також добровільна пожежна дружина нафтобази – 15 працівників та 2 одиниці техніки.
 

"За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу стався вибух із подальшим загоранням одного резервуару з нафтопродуктами. Помітивши загоряння, черговий охоронець повідомляє про нього керівництво та "Службу порятунку", відправляє на стримування вогню добровільну пожежну дружину нафтобази та приймає заходи щодо евакуації людей у безпечні зони. До приїзду вогнеборців ДПД намагається стримувати вогонь, однак масштаб пожежі через горючість нафтопродуктів та його великий об’єм не дозволяє ліквідувати загоряння власними силами", - інформує обласне управління ДСНС.


За легендою навчань, горів резервуар ємністю в 5 тис. куб. м. Неподалік нього розташовані ще декілька аналогічних резервуарів, що могли вибухнути у будь-який момент.

Одночасно з гасінням осередку пожежі, рятувальники приступили до охолодження прилеглих резервуарів, щоб упередити їх загоряння. Крім того, проводилося оперативне розгортання та по пожежній авто драбині подавалась на палаючий резервуар повітряно-механічна піна. Врешті решт бійці ДСНС зупинили розповсюдження полум’я та ліквідували пожежу.

По закінченню тренувань керівництво нафтобази та рятувальників провели підсумки його проведення та визначили недоліки, які необхідно усунути в подальшому.



























Поділитись

Новини по темі: