19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир вперше приймає фестиваль «Дні Японії», на свято приїхав посол. ФОТО

Житомир вперше приймає фестиваль «Дні Японії», на свято приїхав посол. ФОТО

  • 24 травня, 2019 14:52
  • 1
З 24 травня у Житомирі стартували Дні Японії. Під час офіційної зустрічі керівництво Житомирської міської ради та делегації Посольства Японії в Україні на чолі з послом Такаші Кураі обговорили перспективи майбутнього співробітництва між Житомиром та Японією.

Посадовці наголосили на необхідності подальшої співпраці у сфері економічного, соціально-культурного розвитку між Японією та Житомиром. Посол Японії  в Україні Такаші Кураі зауважив, що в останні роки  активізовано співпрацю між українськими та японськими партнерами і високо оцінив важливість проведення таких заходів як «Фестиваль Японії в Україні», як  можливості для налагодження та зміцнення  відносин Житомира та Японії.

«Фестиваль Дні Японії у Житомирі» триватиме до 26 травня. Проведення фестивалю японської культури в Україні вже стало щорічною традицією. У 2014 році з японською культурою знайомився Львів, у 2015 – Одеса, у 2016 – Дніпро, у 2017 – Вінниця, у 2018 – Київ. Цього року прийшла черга Житомира поринути у розмаїття традицій країни «Сонця, що Сходить».

В рамках фестивалю відкрито виставки японських ляльок, паперу та каліграфії, фотовиставка. Усі бажаючі можуть відвідати виставку на базі кінотеатру «Жовтень». Вхід-вільний.

Крім того, на гостей фестивалю очікують: концерти японської музики, заняття з японської мови, майстер-класи та демонстрації з японських мистецтв. Детальніше за посиланням.
 

Програма фестивалю

























Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

24 травня, 2019 21:37:55

Котрий невіглас це писав?