19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Йшли на реабілітацію, а потрапили у рабство: з «липових» тренінг-центрів на Житомирщині звільнили 80 чоловік. ФОТО

Йшли на реабілітацію, а потрапили у рабство: з «липових» тренінг-центрів на Житомирщині звільнили 80 чоловік. ФОТО

  • 24 травня, 2019 11:48
У Житомирі та області викрили «липові» тренінг-центри, у яких під виглядом реабілітації від алко- та наркозалежності примусово утримували 80 осіб. Про це «Журналу Житомира» повідомили у прокуратурі Житомирської області.

«Прокуратурою області спільно із співробітниками відділу запобігання торгівлею людьми ГУНП в області, а також спецпідрозділу «Корд», проведено низку санкціонованих обшуків у тренінг-центрах, розташованих у декількох селах Житомирського району, містах Житомирі та Вінниці. Під час обшуку виявлено понад 80 осіб, яких примусово, проти їх волі, незаконно утримували у 4-х тренінг-центрах», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що керівники зазначених тренінг-центрів, з метою отримання матеріальної вигоди, під виглядом лікування громадян від алко- та наркозалежності, незаконно позбавляли їх волі та примусово утримували у приміщеннях.

За інформацією прокуратури, для залучення пацієнтів та реклами так званих послуг, були створені інтернет-сайти, на яких розміщені фотоілюстрації нібито комфортних умов лікування та проживання, хоча насправді ті, хто потрапляв, утримувалися у значно гірших умовах, із неякісним та недостатнім харчуванням. 
 

«Також установлено, що у центрах відсутній медперсонал, лікування фактично не проводиться, натомість пацієнтам надаються сильнодіючі медичні препарати для придушення волі та свідомості з метою недопущення втечі із приміщень із загратованими вікнами, обнесених високими парканами», - інформує прокуратура Житомирщини.  


Наразі п’ятеро жителів Житомира, організаторів та співучасників протиправної діяльності, затримано. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за ч.3 ст. 146 КК України. Відповідно до санкції статті, за скоєння злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.











Поділитись

Новини по темі: