20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • 66 житомирян загинули у війні на Сході України. На честь них в центрі міста відкрили Дошки пам'яті. ФОТО

66 житомирян загинули у війні на Сході України. На честь них в центрі міста відкрили Дошки пам'яті. ФОТО

  • 23 травня, 2019 17:13
Сьогодні, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв – свято на честь борців за волю України. З нагоди Дня Героїв у Житомирі на майдані Соборному відкрили  Дошки пам’яті на честь 66 Героїв - житомирян, які загинули внаслідок війни на Сході України.
 

"Сьогодні Україна відзначає День героїв і згадує тих, хто присвятив себе боротьбі за її свободу та незалежність. Героїв минулих днів і сучасників. На фото житомиряни, що віддали свої життя за кожного з нас. Це наші брати, чоловіки, сини, друзі, сусіди... Тепер у Житомирі є місце, куди можна прийти і вшанувати їхній подвиг. Незабаром тут встановимо пам‘ятний знак. Пам‘ятаємо!", - каже міський голова Сергій Сухомлин.


На майдані Соборному цього дня зібралися рідні загиблих Героїв, представники влади, духовенства, громадських організацій, ЗМІ, які по завершенню відкриття Дошок пам’яті взяли участь в урочистій ході від майдану Соборного до Свято-Преображенського собору. Учасники урочистої ходи поклали квіти до могили Миколи Сціборського та Омеляна Сеника та пам’ятника Олегу Ольжичу, хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв.

Урочисті заходи до Дня Героя в Житомирі завершилися вшануванням пам’яті загиблих учасників АТО/ООС на Смолянському військовому кладовищі та покладанням квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні на майдані імені Корольова.









































Поділитись

Новини по темі: