17 квітня, 2024
Ми в соцмережах

«Хто замовив Катю Гандзюк?»: Житомир приєднається до всеукраїнської акції

  • 17 травня, 2019 17:54
18 травня у 40 містах усіх областей України відбудеться масштабна загальнонаціональна акція "Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?". Акції також відбудуться у 9 столицях світу. 

Учасники акції зберуться на центральних площах своїх міст з метою нагадати суспільству та новообраному президенту про необхідність розслідування вбивства Каті Гандзюк та інших зухвалих нападів на активістів, системне переслідування громадських діячів з боку представників старої влади та саботаж правоохоронних органів.

В Житомирі акція відбудеться о 12:00 біля пам'ятника Небесної Сотні.  

Учасники всіх акцій оголошуватимуть одну єдину вимогу до нової влади: припинити терор громадянського суспільства та покарати винних у вбивсті Каті.

Акції у 40 містах України розпочнуться одночасно хвилиною мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Як і десятки років тому, боротьба із системою і грубим порушенням прав людини для українців досі актуальні. Після хвилини мовчання учасники заходу проголосять вимоги до нової влади України та запалять фаєри.

Це - перша всеукраїнська акція національного масштабу після регіональних "ЄвроМайданів", яка відбудеться за останні 5 років одночасно у 40 містах всіх областей України. Всеукраїнська акція та події в регіонах організовані ініціативою друзів та близьких Катерини - "Хто замовив Катю Гандзюк?" у партнерстві з громадськими організаціями, рухами та об’єднаннями і просто з небайдужими людьми. 

 
Поділитись

Новини по темі: