29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У лісах Житомирського району знайшли авіаційну бомбу та гранати часів Другої світової. ФОТО

  • 16 травня, 2019 15:34
В двох населених пунктах Житомирського району місцеві жителі знайшли авіаційну бомбу та чотири ручні гранати. Про небезпечні знахідки чоловіки проінформували рятувальників.

Перший виклик до Служби порятунку «101» надійшов із с. Левків. Як з’ясувалося, чоловік займався пошуками металу на території лісу поблизу свого села. Обстежуючи металошукачем місцевість, він натрапив на підозрілий предмет. 

«Мисливець за металом» почав відкопувати знахідку і припустив, що це щось схоже на військовий боєприпас. Тому він не наважився самостійно вилучати небезпечний предмет із землі.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як 25-кілограмова фугасна авіаційна бомба часів минулої війни.

Ще чотири небезпечні предмети, а саме ручні гранати РГД - 33 часів минулих війн, металошукачі знайшли також у лісі поблизу с. Березівка. 16 травня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила п’ять вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники застерігають: якщо ви знайшли невідомий предмет, то одразу ж сповістіть про це за номерами екстрених служб «101» або «102». Ні в якому разі не торкайтесь його! Будьте відповідальні – не залишайте їх без нагляду, адже така необачність може закінчитися трагедією для випадкових перехожих.



Поділитись

Новини по темі: