26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Почався прийом документів від кандидатів до Громадської ради при Житомирській ОДА

Почався прийом документів від кандидатів до Громадської ради при Житомирській ОДА

  • 16 травня, 2019 10:05
  • 1
З 16 травня стартував прийом документів від громадських організацій, які бажають увійти до громадської ради при Житомирській облдержадміністрації. 

Подати документи можуть інститути громадянського суспільства Житомирщини – громадські об’єднання, релігійні, благодійні організації, творчі спілки, професійні спілки та їх об’єднання, асоціації, організації роботодавців та їх об’єднання, засоби масової інформації.

Вимоги до кандидатів до складу громадської ради

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації, які:
 
  • зареєстровані в установленому порядку;
  • не менше шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради проводять заходи, дослідження, надають послуги, реалізують проекти тощо на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
  • є фахівцями у відповідних сферах, що підтверджується наявністю відповідної освіти, наукового ступеня, публікацій, досліджень, а також інформацією про участь у реалізації проектів не менш як за 12 місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради.

ІГС незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради.

До складу громадської ради не можуть бути обрані представники ІГС, які є депутатами місцевих рад, посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Перелік необхідних для подачі документів - за посиланням.

Варто додати, що 15 травня під час засідання члени ініціативної групи – представники громадськості та ОДА – шляхом голосування обрали голову та секретаря. Головою визначили керівника ГО «Захист та справедливість» Олександра Громова, секретарем – Тетяну Герасимчук, члена МГО Українська секція Міжнародної Поліцейської Асоціації.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

17 травня, 2019 9:39:47

Може хоч цей раз все пройде спокійно