29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі презентували карту, на якій містяни можуть стежити за фінансуванням і якістю ремонтів

У Житомирі презентували карту, на якій містяни можуть стежити за фінансуванням і якістю ремонтів

  • 15 травня, 2019 15:55
15 травня у Житомирі команда «Антикорупційного штабу» презентувала онлайн-проект «Антикорупційна карта ремонтів» — це онлайн інструмент, покликаний допомогти мешканцям Житомирської міської ОТГ здійснювати громадський контроль над коштами, що виділяються на модернізацію та оновлення міської інфраструктури.

Про це «Журналу Житомира» повідомили у Житомирській міській раді.
 

«Для того, аби ремонтні роботи виконувалися вчасно і якісно, наша команда створила «Антикорупційну карту ремонтів». На ній позначені усі об’єкти, а також суми, які виділялися на них за останні роки. Ми оперативно беремо інформацію про всі закупівлі ремонтних робіт з електронної системи закупівель Прозорро, на якій доступні дані починаючи з 2016 року і публікуємо все у зручному для користувачів форматі», - розповіла голова правління Антикорупційного штабу Юлія Гречка.


Онлайн-проект https://map.shtab.net/ дозволяє мешканцям міст швидко шукати об’єкти ремонту, які їх цікавлять, бачити розмір їх фінансування і терміни виконання робіт. У разі невиконання або неякісного виконання робіт, кожен громадянин може зафіксувати цей факт шляхом коментаря чи фотографії об’єкту.

Потім експерти організації перевіряють надісланий коментар і описану у ньому ситуацію, а також,  у разі необхідності, звертаються до контролюючих або правоохоронних органів.

«Такий інструмент прозорості і публічності дозволяє поліпшити діалог міської влади і громади. Адже, завдяки оприлюдненим даним кожен може дізнатися про  роботи, які здійснюються у місті, хто є виконавцем робіт, а також  про їх вартість. Відтак, на момент запитування інформації про певний об’єкт у  органів місцевого самоврядування, громадяни вже володіють даними про етапи його реалізації та відповідальних осіб на кожному з них.  А органи місцевого самоврядування мають інструмент завдяки якому можуть конструктивно і оперативно  вирішувати питання підняті мешканцями громади», - зазначив заступник мера Дмитро Ткачук.







Поділитись

Новини по темі: