19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Джаз, танці та яскраві фотозони: як Житомир святкуватиме День Європи

Джаз, танці та яскраві фотозони: як Житомир святкуватиме День Європи

  • 14 травня, 2019 11:12
В найближчу суботу, 18 травня, у Житомирі відбудеться святкування Днів Європи. Головна пішохідна вулиця цього дня стане «маленькою Європою» і вже традиційно стане головним майданчиком свята.

На вулиці Михайлівській представлять 28 фотозон з зображенням країн Європейського союзу, де житомиряни та гості міста зможуть сфотографуватися біля відомих місць чи в національному костюмі однієї з країн.

Вздовж Михайлівської будуть розташовані різноманітні інсталяції, квіткові композиції, а небо над вулицею прикрасять прапорами європейських держав.

Також на Михайлівській відбудеться святковий захід «SALAD JUNIOR FEST» - справжній батл від молодих шеф-кухарів. Юніорам буде запропоновано «чорний ящик» з продуктами, з яких вони повинні будуть приготувати страви трьох категорій – основну страву, закуску та десерт. Професійне журі оцінить учасників та визначить переможців!

Вперше під час відзначення Дня Європи пройде танцювально-мистецький батл. Величезний танцювальний паркет запрошує житомирян та гостей міста разом з відомим танцюристом та хореографом Владом Ямою розучити танцювальні рухи та позмагатися за звання кращого. На учасників та гостей заходу також чекають Dj-set, світлове шоу, виступи гурту «Мадам Джоджос».

Ще однією цікавинкою стане дискусійна панель «Житомир – місто рівних можливостей» за участі виконавчого директора Асоціації міст України, керівника iHUB, в. о. міського голови Ірпеня, представника ПРООН та ще багатьох цікавих гостей. Також на гостей очікують показові виступи від танцювального центру «AVANTE».

Традиційний для житомирян джаз-фест «Jazzomyr» відбудеться на майдані Замковому. Хедлайнером буде гурт LELEKA (Німеччина-Польща), а також виступатимуть Aramis (Суми), Mark Tokar Trio (Львів),  Atomic Simao (Київ). Після основної програми відбудеться джем-сейшн, де разом з цими виконавцями себе зможуть проявити і житомирські музиканти. На цій локації вас чекають фудкорти та фотозона.

Ще однією родзинкою свята стане етап чемпіонату України з баскетболу 3*3 «Zhytomyr Cup». На змагання запрошені команди з різних обласних центрів України.
 

Програма заходів


10.00 – 15.00 Святковий захід «SALAD JUNIOR FEST»
(конкурс молодих спеціалістів, популяризація професій кухаря, майстер-класи) - вулиця Михайлівська

12.00 – 15.00 Дискусійна панель «Житомир – місто рівних можливостей»
майдан імені С.П. Корольова

18.00 – 21.00 Житомирський джаз-фест «Jazzomyr» 
(концерт джазової та блюзової музики) - Замкова гора

18.00 – 22.00 Танцювально-мистецький марафон 
(батл танцювальних колективів міста Житомира, майстер-класи за участю Влада Ями) - вулиця Михайлівська
Поділитись

Новини по темі: