24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Спецслужби РФ планували теракт на військовому арсеналі в Житомирській області - СБУ

Спецслужби РФ планували теракт на військовому арсеналі в Житомирській області - СБУ

  • 7 травня, 2019 10:26
Військова контррозвідка СБУ попередила терористичний акт на одному із арсеналів Збройних сил України у Житомирській області, на якому зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет та боєприпасів. 

За інформацією СБУ, диверсію готували російські спецслужби. Для проведення теракту російська сторона завербувала на початку 2019 року одного з працівників арсеналу. При цьому, за відмову співпрацювати, вони погрожували безпеці його родичів, які проживають на окупованих територіях Донбасу.

Перед ним було поставлено завдання зі збору та передачі інформації щодо військового об'єкту, зокрема, про охорону і переміщеннях озброєння, яку спецслужби РФ збиралися використовувати для диверсій.

За успішне виконання завдання росіяни обіцяли чоловікові гроші та громадянство РФ з оформленням пенсії. Супровід і координацію його діяльності куратори здійснювали з території РФ через інтернет.

Завдяки своєчасному реагуванню співробітників військової контррозвідки СБУ вдалося попередити втягування українського громадянина у протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України.

Служба безпеки України нагадує, що статтями 111 (Державна зрада) та 258-3 (Сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.
 
Поділитись

Новини по темі: