18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд на Житомирщині покарав штрафом шахрайку, яка видурювала у пенсіонерів гроші

Суд на Житомирщині покарав штрафом шахрайку, яка видурювала у пенсіонерів гроші

  • 3 травня, 2019 17:16
У Житомирській області «соціальна працівниця» поміняла пенсіонеру його заощадження - 11 тисяч «старих гривень» - на папір у клітинку. Про це повідомляє прокуратура Житомирської області.

«Установлено, що наприкінці січня цього року, 41-річна жителька Черкаської області, раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності, за її словами, «подорожувала» по селах Ружинського району,  купуючи у місцевого населення пір’я й пух та продаючи ковдри. Однак, очевидно, це не принесло очікуваного прибутку, і «продавчиня» вирішила здобути легшу наживу, збагатившись шляхом обману», - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи у селі Вчорайше жінка зайшла на подвір’я одинокого 80-річного пенсіонера, представилася соціальним працівником та повідомила, що проводиться заміна гривневих купюр старого зразка на нові, і запропонувала поміняти наявні у нього кошти на нові.

Введений в оману пенсіонер виніс їй усі свої заощадження – 11 тис. грн, натомість одержав конверт від «соціальної працівниці», яка швидко зникла. Коли ж відкрив конверт, то знайшов там замість гривень лише аркуші паперу у клітинку.

Потерпілий швидко оговтався та повідомив до сільської ради, яка, у свою чергу, звернулася до поліції. Того ж дня зловмисницю було затримано у Козятині та виявлено у неї усю суму видурених коштів, яку повернули пенсіонеру.

Ружинський районний суд 41-річну жительку Черкаської області визнав винною у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 190 КК України та призначено покарання – штраф.
Поділитись

Новини по темі: