25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Мер Житомира у прямому ефірі розповів про будівництво сучасного Палацу спорту. ВІДЕО

Мер Житомира у прямому ефірі розповів про будівництво сучасного Палацу спорту. ВІДЕО

  • 3 травня, 2019 15:09
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин в прямому ефірі роз’яснив ситуацію з проектом майбутнього Палацу спорту та відповів на коментарі щодо нього.

Трансляція велася з кабінету мера сьогодні, 3 травня, в обідню пору, передає Житомир інфо.
 

«Вчора ми з проектантами з УКБ були в Міністерстві молоді і спорту, здавали всі документи, щоб отримати державне фінансування на цей об’єкт. Ми зараз зробили першу стадію проекту – ескізний проект, після того, як ця заявка буде затверджена і якщо вона буде затверджена міністерством, проектанти будуть доробляти ескізний проект, наповнювати його функціоналом. Тому зараз казати про колір, про форми та інше – передчасно, поки що ми можемо казати лише про місце розташування, бо цю ділянку два роки тому ми забрали у приватних забудовників, щоб там побудувати такий об’єкт. На його будівництво потрібно мінімум три роки», - розповів Сергій Сухомлин.


Він також озвучив вимоги до спорткомплексів, на які держава виділяє фінансування: не менш ніж на 3 тисячі глядачів, багатофункціональний, для проведення різних змагань. Зокрема, у Житомирі планують зробити льодову арену, яка зможе трансформуватися для проведення змагань з ігрових видів спорту.

«Ми бачили такі об’єкти в Європі, в США, вони працюють цілий рік, там проводяться виставки, змагання, концерти, циркові шоу», - зауважив мер Житомира.



Нагадаємо, 2 травня заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе опублікував ескіз Палацу спорту в Житомирі. Міськрада за 1,5 мільйона замовив проект будівництва Палацу спорту. В травні 2018 року було представлено 4 ескізних проекти з будівництва багатофункціонального спортивного комплексу в Житомирі.
Поділитись

Новини по темі: