18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Невідомі викрали 40 туй з алеї, висадженої на честь загиблих воїнів АТО. ФОТО

Невідомі викрали 40 туй з алеї, висадженої на честь загиблих воїнів АТО. ФОТО

  • 3 травня, 2019 13:13
У місті Новоград-Волинський Житомирської області з території ліцею викрали 40 кущів туї з алеї, що учні закладу разом з викладачами створили на честь загиблих в АТО воїнів. Злочин було скоєно в ніч з 1 на 2 травня. 

Як повідомляє Novograd.city, ідея висадити алею з'явилась в учнів 10 класу на згадку про двох випускників ліцею, які загинули в АТО. У ліцеї шоковані цинічним вчинком.
 

"Для нас це удар, – розповідає директор ліцею Валентина Сільвертюк, – досі не можемо усвідомити те, що трапилось. Це ж не просто дерева – це символ. Суть тут навіть не в грошах. Усі об'єднались довкола цієї ідеї: разом з батьками збирали гроші, діти копали декілька годин, щільно утрамбовану землю, не шкодуючи власних долонь".


Кожна туя такого розміру на ринку коштує близько 200 гривень, то ж зароблять зловмисники на цьому приблизно 8 тисяч гривень.

На території ліцею у ніч крадіжки знаходився лише сторож. Як трапилось, що він нічого не почув та не помітив, директору не зрозуміло. Вона впевнена, що до злочину готувались заздалегідь і працювали швидко. На місці немає слідів розкиданої землі, тобто рослини відразу пакували у мішки чи пакети. 

Керівництво закладу відразу звернулося до поліції. Правоохоронці за фактом злочину вже відкрили кримінальне провадження.

Поділитись

Новини по темі: