29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • П'яний чоловік «замінував» багатоповерхівку в Житомирі

П'яний чоловік «замінував» багатоповерхівку в Житомирі

  • 2 травня, 2019 8:35
Днями до поліції надійшло повідомлення про замінування одного з під’їздів житлового будинку в Житомирі. Під час обстеження багатоповерхівки поліцейські небезпечних предметів не виявили і затримали житомирянина, який зателефонував із завідомо неправдивим повідомленням.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в ГУ Нацполіції Житомирської області.

«За словами анонімного заявника, він заклав «бомбу» в під’їзді 9-поверхового будинку. На місце події негайно виїхали поліцейські вибухотехніки, слідчо-оперативні групи ГУНП та Житомирського відділу поліції, кінолог зі службовим собакою та патрульні», - інформують правоохоронці.

Поліцейські обмежили доступ до потенційно небезпечної території та розпочали обстеження і пошук небезпечного предмета. На сходинковому майданчику у під’їзді правоохоронці виявили чоловіка, який перебував у нетверезому стані. Було встановлено, що саме він і здійснив дзвінок про «замінування».

25-річний місцевий житель визнав свою провину, однак пояснити причину вчинку не зміг. Поліцейські вилучили низку речових доказів.
 

«Нині триває з’ясування всіх обставин події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. За такі дії псевдомінеру може загрожувати від 2 до 6 років позбавлення волі», - зазначають у поліції.


Разом з тим поліція нагадує: у разі виявлення бойових припасів, зброї, підозрілих предметів, пакунків, валіз, нічийних іграшок, ґаджетів тощо не варто їх рухати, піднімати, заглядати всередину. Негайно зателефонуйте за номером «102» та повідомте про свою знахідку. Цим ви можете вберегти своє життя та оточуючих!
Поділитись

Новини по темі: