28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • З підпільного складу на Житомирщині вилучили майже 2 тонни незаконного алкоголю. ФОТО

З підпільного складу на Житомирщині вилучили майже 2 тонни незаконного алкоголю. ФОТО

  • 25 квітня, 2019 12:08
У Житомирській області поліція провела 26 обшуків у місцях функціонування незаконних виробництв фальсифікованих алкогольних напоїв. Як повідомили "Журналу Житомира" у ГУНП Житотомирщини, у результаті обшуків вилучено тонну спирту, 600 л коньяку та ще майже 400 л горілки та вина.
 

"Санкціоновані обшуки проводились на території Житомирської та Вінницької областей у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених… марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Вони  стали логічним завершенням діяльності двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, що була налагоджена групою осіб, жителів названих регіонів", - інформує поліція.


Встановлено, що "ділки" організували реалізацію напоїв невеликими партіями через торгівельні мережі та заклади громадського харчування на території Житомирщини. Нині поліцейські у ході слідчо-розшукових заходів продовжують викриття всієї мережі збуту підакцизних товарів.

Найближчим часом членам злочинної групи буде оголошено про підозру у вчиненні вказаного кримінального діяння. Відтак їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, раніше правоохоронці припинили діяльність підпільного цеху, в якому виготовляли фальсифікований алкоголь, а потім продавали на території Житомирської області.








 

Поділитись

Новини по темі: