29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Паелья і бефстроганов: у школах Житомира готуються по-новому годувати дітей

  • 19 квітня, 2019 12:17
Нещодавно переможець проекту «МайстерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував у Житомирі збірник рецептур страв, які пропонуються для харчування дітей у школах.

Протягом березня-квітня департамент освіти спільно з фізичними особами-підприємцями, які забезпечують харчування у закладах загальної середньої освіти, на базі їдальні ліцею №25 та гімназії №23 провели практичні відпрацювання окремих страв з вказаного збірника.

Особливістю страв є використання продуктів та спецій, що є новими в шкільному харчуванні та не використовувались досі (насіння гарбузу, соняшника, селера, кінза, імбир, кориця, гвоздика, карі,  куркума, паприка, орегано, хмелі-сунелі, чорний перець та ін).

Так, станом на квітень в шкільних їдальнях опрацьовано наступні рецептури: пиріг пастуший; болоньєзе; курка з паприкою; нагетси курячі; стіки курячі (курячі палички);  курячий шніцель; пюре морквяне з імбиром; картопляне пюре з соком буряка; картопля запечена з куркумою; бефстроганов з вареної яловичини; рис «Паелья»; котлети рибні; хек запечений; ньоки (картопляні галушки); салат з буряком, картоплею та квашеною капустою; салат з буряком та сухариками; салат з капусти з ароматною олією; салат з капусти з зеленим горошком; салат картопляний; салат з капусти з насінням; салат з буряком і селерою; салат з яблуками та квашеною капустою; кебаб з сиром; олія ароматна; соус каркаде; чай масала; чай каркаде.

Наразі всі опрацьовані страви видаються у вільний продаж учням 5-11 класів з метою вивчення сприйняття їх дітьми та попиту маленьких споживачів.

Після затвердження автором збірника нового шкільного меню у відповідних державних органах нові страви, що вже стануть знайомі та сприйняті дітьми, будуть включені до меню їдалень житомирських шкіл.
Поділитись

Новини по темі: