29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На гасіння торф'яної пожежі в Житомирській області пішов майже тиждень

На гасіння торф'яної пожежі в Житомирській області пішов майже тиждень

  • 18 квітня, 2019 14:10
На півночі Житомирщини поблизу смт Новоозерянка Олевського району рятувальники разом із лісівниками ліквідували загоряння торфу, що продовжувалося 6 діб. 

"Складність гасіння таких пожеж у тому, що торф горить повільно на всю глибину залягання. Температура в товщі торфу, охопленого пожежею, більше тисячі градусів. Вода, яка потравляє у грунт, випаровується швидше ніж досягає вогнища. Торф'яники здатні горіти навіть під час суттєвих опадів. Також ці пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт людей та техніки", - пояснюють в областному управлінні ДСНС.  

З 12 квітня 3 дні гасили пожежу фахівці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Олевськ, 40-го Державного пожежно-рятувального поста смт Бучмани, а також працівників Білокоровицького держлісгоспу. 15 квітня на допомогу залучили вогнеборців із м. Коростень та смт Лугини.  

Тільки ввечері 17 квітня спільними зусиллями рятувальників та лісівників вдалося ліквідувати пожежу торфу, врятувати лісовий масив та не підпустити полум’я до сіл. 

"Вогнем пройдено понад 3 га території. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється фахівцями", - інформують рятувальники.
Поділитись

Новини по темі: