19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирська районна лікарня відтепер має сучасний комп'ютерний томограф. ФОТО

Житомирська районна лікарня відтепер має сучасний комп'ютерний томограф. ФОТО

  • 18 квітня, 2019 12:28
У Житомирській районній лікарні відкрили новий комп’ютерний томограф - це сучасне обладнання, що дозволить якісно і точно проводити діагностику та попереджати захворювання.

Як повідомили «Журналу Житомира» в ОДА, КТ має надзвичайно високу швидкість роботи з максимально високою точністю результатів діагностування онкологічних захворювань, захворювань опорно-рухової, нервової та серцево-судинної системи.

Комп’ютерний томограф Astelion Advance 32-зрізовий TSX–034А/4с (виробник CANONMEDICALSYSTEMS, Японія) придбали за рахунок коштів об’єднаних територіальних громад, обласного, районного, сільських та селищних бюджетів.

Загальна вартість обладнання та ремонту відділення – 12 млн грн.
 

«Сьогодні наша держава економічно сильна і протягом останніх років розвивається. Завдяки децентралізації нам вдається залучати кошти на такі важливі проекти. Ми прагнемо того, щоб медицина була доступною для кожного жителя і мала високу якість. На томографі ми не будемо зупинятися, маємо ще проекти, які реалізовуватимемо так само спільно з обласною та місцевою владою», – сказав головний лікар Житомирської ЦРЛ Тарас Собко.


За словами головного лікаря, пільгові категорії населення, жителі району будуть проходити обстеження безкоштовно, для інших – діятиме платна послуга, проте за більш низьку вартість, ніж аналогічне обстеження в приватному закладі.

















Поділитись

Новини по темі: